Tietoa renkaan säilyttämisestä

Renkaiden säilytys rengashotellissa

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää

Rengashotelli Helsingissä renkaat säilytetään pestyinä kuivassa, viileässä ja auringolta suojattuna. Tuo renkaasi meille, ja me hoidamme loput. Säilytyksen yhteydessä huolehdimme renkaiden vaihdosta ja säilöön tulevien pyörien tarkistuksesta – mukaan lukien kuvion syvyys ja ilmanpaineiden tarkistus. Lisäksi voimme lähettää sinulle muistutuksen, kun renkaiden vaihdon aika lähestyy.  

Rengashotelli Helsingin rengashotellipalveluun kuuluu

  • renkaiden asianmukainen säilytys
  • renkaiden tarkastus (kuvion syvyys, kuluneisuus, venttiilit ja vanteet)
  • renkaiden ja vanteiden painepesu
  • halutessasi tekstiviesti- tai sähköpostimuistutus renkaiden vaihdosta
  • tilan ja ajan säästö

 

Tärkeää tietää renkaiden säilytyksestä

Paras säilytyspaikka renkaille on viileä, pimeä ja lämpötilaltaan tasainen paikka. Myös hyvin kosteita olosuhteita pitäisi välttää. Jos renkaita säilytetään liian kuumassa paikassa, kumi ikään kuin kuivuu. Sitä kautta voi tulla pieniä halkeamia esimerkiksi renkaiden sivupintoihin. Tai jos tietty kohta renkaasta on pitkään suorassa auringonvalossa, se saattaa kuivua paikallisesti.

Öljy tai liuotin voi pehmentää renkaan

Öljy tai liuotin voi pehmentää renkaan, joskus olemme nähneet renkaita joita säilytetty autotallin lattialla tai nurkassa ja ne ovat olleet jatkuvassa kosketuksessa öljyyn tai johonkin liuottimeen. Kosketuksissa oleva kohta renkaasta pehmenee. Kun rengas laitetaan auton alle, tämä paikka lähtee kulumaan huomattavasti nopeammin kuin muu osa renkaasta.

Renkaat pitäisi myös säilyttää niin, ettei niihin kohdistu puristusta tai jännitystä. Puristus voi muuttaa renkaan muotoa pysyvästi. Rengaspinon päälle ei myöskään kannata kasata muuta tavaraa

Renkaiden säilyttäminen kotona

Jos kuitenkin päätät säilyttää renkaat kotona, varmista, etteivät renkaat pääse kosketuksiin bensiinin, öljyn, rasvan tai liuotteiden kanssa. Poista myös pintakuvioon tarttuneet kivet tai muut mahdolliset vieraat esineet ja pese renkaat ja vanteet miedolla pesuaineella. Säilytyspaikan pitäisi olla kuiva ja viileä sekä suojassa auringon paisteelta.

Paloturvallisuus

Joissakin taloyhtiöissä renkaiden säilytys irtainvarastoissa on kielletty paloturvallisuuden vuoksi